gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

Minek nekem rizsfőző? Hát ezért!

2019. 06. 08.

Minek nekem rizsfőző? Hát ezért!

Jelen cikk írója is számtalanszor próbálta már a klasszikus egy egység rizs, két egység víz és némi só, vagy az egy egység rizs megpirítva, majd másfél egység víz recepteket, de a végén általában csak összetapadt a rizs vagy nyers lett a közepe, legrosszabb esetben pedig csúnyán odaégett az egész.
 
Ehhez képest egy rizsfőzővel máris sokkal egyszerűbbé válik a dolgunk. Csak beadagoljuk a rizst, vizet töltünk a gépbe (méricskélés nélkül, hiszen a beosztás segít), megnyomunk egy-két gombot, majd várunk, hogy a gép tudassa velünk, hogy a rizs elkészült!
 
A rizsfőző egyik legnagyobb előnye, hogy gyakorlatilag lenullázza a hibalehetőségeket. Annyi mindent lehet rajta beállítani és finomhangolni, hogy a végén szinte elképzelhetetlen, hogy valami balul süljön el.
 
Mindegy hogy sima vagy jázminrizst, esetleg valamilyen kevésbé ismert rizsfajtát, például vörös rizst akarunk főzni vele, egy rizsfőző - mivel épp erre tervezték - bármelyikkel gond nélkül megbirkózik.
 
 
De egy rizsfőzővel nem csupán főtt rizs készíthető - és itt válik igazán érdekessé ez a kis szerkezet! Konyhai eszközként ugyanolyan szabadon és kreatívan használható, akár egy serpenyő, vagy egy gofrisütő, amivel melegszendvicset, rántottát vagy épp bundás kenyeret is lehet készíteni.
 
Némi sóval, borssal, olívaolajjal és egy darab egész paradicsommal máris sokkal izgalmasabbá tehetjük a rizst. De ha ennél is tovább akarunk menni, és köret helyett egy teljes értékű fogást akarunk elkészíteni, akkor némi felkockázott sonka, répa, gomba, kukorica és zeller hozzáadásával szimpla főtt rizs helyett rögtön egy kész ebédet kapunk (ehhez pirított hagymás szójaszószt is érdemes készíteni). A teljes receptet és az elkészítési segédletet az alábbi videóban találjátok:

Aki ezek után legszívesebben máris rohanna az első háztartási boltba rizsfőzőért, azt egyrészt megértjük, másrészt, van egy jó hírünk számára: nem kell rohanni, online is megrendelhetitek webshopunkból a GAMMO elektromos rizsfőzőjét, amelyet a rizsen kívül tojás, zöldség és tengeri herkentyűk főzésére is melegen ajánlunk!
 

Hasonló cikkeink a témában: