gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

Amikor a Fehér Házban több száz hamburgert szolgáltak fel

2019. 01. 16.

Amikor a Fehér Házban több száz hamburgert szolgáltak fel

Ez nem egy népmese vagy elszállt hollywoodi forgatókönyv, tényleg megtörtént: Donald Trump, a gyorskaják nagy kedvelője telepakolta a Fehér Ház egyik dísztermét mindenféle gyorskajával, és vendégül látott egy egész amerikai focicsapatot.

Mivel az utóbbi időben a kormányzat részlegesen leállt (Trump elnök nem írta alá a kormányzati költségvetést, mert a képviselők nem szavazták meg a határkerítés 5 millió dolláros költségét), a Fehér Ház elnöki konyhájának személyzete is kényszerszabadságát tölti. Ebből adódott az utóbbi évek egyik legbizarrabb fehér házi eseménye: a Nagy Gyorskaja Lakoma.

A dilis lakomára Trump a frissen bajnoki címet nyert Clemson Egyetem amerikai futballcsapatának tagjait invitálta meg. Ám mivel a saját konyha nem volt opció, a közismerten gyorskaja-fanatikus Trump a legnagyobb amerikai gyorsétteremláncoktól rendelt kaját, jobbára hamburgert és sült krumplit ketchuppal, majonézzel, az elegánsan szervírozott junk food pedig különösen hülyén nézett ki az amerikai politika szimbolikus épületének díszes falai között.

Mindez Trumpot láthatóan nem zavarta, boldogan pózolt a hamburgerhegyek között, különösen a Big Mac-ek látványa hozhatta lába, hiszen bevallottan a McDonald’s a kedvenc gyorsétterme mind közül, de volt ott Whopper a Burger Kingből, és a Magyarországon kevésbé ismert Wendy’s márka is képviseltette magát. Az eseményről készült már-már hipnotikus erejű képekről elég jól átjön a rendezvény hangulata.

Aki ezek után megéhezett volna egy kis házi készítésű elnöki lakomára (értsd: hambira), és ahhoz saját készítésű és őrlésű darált húst használna, annak a Tre Spade multifunkciós húsdarálóját ajánljuk – ami akár passzírozásra, sajtreszelésre, hurka-kolbász töltésre is alkalmas!

Hasonló cikkeink a témában: