Legfrissebb bejegyzések
Mit fognak enni 100 év múlva az emberek?
2024. 04. 19.
Az emberek száma a bolygón folyamatosan növekszik. Mivel etetjük majd az újonnan érkezőket? Milyen alternatív élelmiszerek jöhetnek szóba? Mit fognak enni 100 év múlva az emberek?
Tavaszi tekercs kisokos
2024. 04. 16.
A tavasz mindig megnyitja a kapukat a gasztronómiai kísérletezés előtt! Jól jönne egy kisokos valamilyen újdonsághoz? Mit szólnál a tavaszi tekercshez? Ha csak egy cikket olvasol el ma a témában, akkor ez legyen az!
Ismerd meg az ANKARSRUM tésztanyújtó és vágó fejrész szettjét
2024. 04. 15.
Ha valaha is kíváncsi voltál arra, hogy milyen érzés lenne saját kezűleg elkészíteni az éttermekben kóstolt finom tésztákat, most itt a lehetőség, hogy felfedezd a házi tésztakészítés varázsát az ANKARSRUM tésztanyújtó és vágó fejrész szettel.
Házi ravioli spenóttal és ricottával
2024. 04. 08.
Ha szereted az ízletes házi tésztákat, akkor ez a recept a te kedvenced lesz. A tészta elkészítése és a töltelék összeállítása egyszerű, és a végeredmény valóban káprázatos ízorgia lesz az egész családnak. Próbáld ki te is!
Mi került az asztalra az ókori lakomákon?
2024. 04. 05.
Ha lenne lehetőséged visszamenni a múltba, akkor mit néznél meg szívesen? Visszarepítünk most kicsit az ókorba: betekintést nyerhetsz az ókori Egyiptom, Róma és Görögország csodálatos gasztrovilágába.
Konfitálás
2024. 03. 28.
Ahogy arról egy korábbi cikkünkben is olvashattál, a konfitálás egy olyan konyhai technológia, amely az ételek hőkezelése mellett az azt követő tároláshoz is kapcsolódik. Ha esetleg lemaradtál erről szóló bejegyzésünkről, vagy csak mélyítenéd a tudásod a témában, mindenképpen olvass tovább!
Legnépszerűbb bejegyzések
Kipróbáltuk: REENCLE otthoni komposztáló
2023. 11. 01.
Összehasonlítottuk a vadonatúj REENCLE komposztálót a SAGE hasonló gépével és egyéb kültéri/beltéri komposztálási módszerekkel. A gép nem olcsó - vajon megéri az árát?
Mi az a blansírozás és hogyan kell csinálni?
2022. 04. 12.
Ismerjük, hallunk róla, de nem tudunk róla mindent. Ismerjük meg, mit jelent a blansírozás.
Év végi nyitvatartásunk és munkarendünk
2023. 11. 22.
Fontos információk az év végi nyitvatartással kapcsolatban!
A következőkben összefoglaljuk, hogyan dolgozzuk fel az év vége felé leadott rendeléseket.
Növényi tej készítése otthon Vegan Milkerrel
2023. 05. 30.
A növényi tejek növekvő népszerűsége miatt ma már sokan szeretnének otthon is növényi italokat készíteni. De vajon van erre lehetőség? Érdemes növényi tejet készíteni házilag? Ennek járunk utána!
Halászlé passzírozás, ahogy még nem látta!
2016. 11. 14.
A halászlé a világ minden kontinensén, Európában és Magyarországon egyaránt közismert. Az ízesítés eltérő, a felhasznált konyhai eszközök viszont megegyeznek. Gépeinkből válogattunk!
Konfitálás: hogyan és miért csináld?
2022. 09. 14.
Ismerd meg a francia konyha kifinomult technikáját a konfitálás révén. Na de hogy mit is jelent ez pontosan? Blogcikkünkben kiderül, olvass utána!