gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

Finomságok gyereknapra

2023. 05. 22.

Finomságok gyereknapra

Gyereknapi finomságok

Biztosak vagyunk benne, hogy szeretnéd nagyon emlékezetessé tenni a gyerekek számára a gyereknapot. Ehhez a legjobb út, ha nem csak ajándékokkal leped meg őket, hanem olyan finomságokkal is, amelyek után megnyalják mind a tíz ujjukat. Egész biztos, hogy néhány finom falattal le tudod venni őket a lábukról. 

Azt is tartsd szem előtt, hogy a gyerkőcök számára még más jelenti az ínycsiklandozó finomságot! Lehet, hogy téged elképesztően boldoggá tenne a párod, ha meglepne mondjuk egy gyümölcssalátával vagy egy isteni tavaszi salátával – de a gyerekek számára inkább egy fagyiszendvics lesz a nyerő!

Teljesen megértjük, ha nem akarsz mindig cukros vagy olajos édességeket adni nekik, ám évente pár alkalommal (gyereknap, szülinap, névnap) tehetsz azért kivételt. És nem is biztos, hogy csak egészségtelenül lehet elkészíteni ezeket a nyalánságokat: kis kutakodással vagy kreativitással biztos, hogy fogsz találni néhány olyan receptet vagy megoldást, amelyek segítségével egészségesen készítheted el őket!

Na, de jöjjenek a konkrétumok! Adunk pár tippet arra vonatkozóan, hogy mi kerüljön az asztalra május utolsó vasárnapján!

Keksz

Ellenállhatatlanul ropogós kekszekkel egész biztos, hogy nem fogsz mellélőni! Csokis, mogyorókrémes, Nutellás, lekváros, aszalt gyümölcsös – a lehetőséget tárháza végtelen. 

És nem is olyan nehéz elkészíteni őket (főleg, ha van otthon egy szuper keksznyomó pisztoly), így akár egy közös sütögetést is lehet csapni a gyerekekkel! 

Ha van már otthon Assistent robotgéped és hozzá húsdaráló fejrész, akkor már csak az Ankarsrum Assistent süteménynyomó-formára lesz szükséged, hogy a finomságok elkészítése igazán pofonegyszerű legyen!

Itt a remek alkalom egy olyan közös programra, amit mindannyian élvezni fogtok, és még fejleszteni is fogja a gyereket! A elkészült kekszeket pedig boldogan el lehet ropogtatni abban a tudatban, hogy ez bizony a közös munka gyümölcse!

Muffin

Nagyon sok gyermek imádja a muffinokat. (És valljuk be, sokan mi, felnőttek sem tudunk nekik ellenállni.) Nem is kérdés, hogy igazi Jolly Joker lehet gyereknapon. 

Néhány gyerkőcnek már önmagában az örömet okoz, hogy levehetik az elkészült muffinok aljáról a papírt. Úgyhogy ne csak a muffinok elkészítésekor, hanem az elfogyasztásuk során is légy résen: tedd boldoggá azzal is a piciket, hogy ők „hámozhatják meg” meg őket neked!

Meggyőztünk arról, hogy a muffin tuti jó választás lesz? Kattints ide, és szerezz be tőlünk egy minőségi muffin sütőformát!

Palacsinta

Szintén a megunhatatlan kategóriába tartozik a palacsinta! De tényleg: te ismersz olyat, aki nem szereti a palacsintát? Sós palacsinták, édes palacsinták. Amerikai palacsinta, rakott palacsinta. Ugye, hogy neked is összefut a nyál a szádban?

„A változatosság gyönyörködtet!” – szokták mondani. Nos, a palacsinták esetében ez hatványozottan igaz. Kis túlzással: gyakorlatilag bármivel megtöltheted őket: előkerülhetnek a nagyszülők által főzött házi lekvárok, jöhet a kakaó, a fahéj, a csokikrém és a túró. 

És ha jó idő van, akkor akár a szabadban is süthetitek a palacsintát! Irány a terasz, hogy a jó hangulathoz jó levegő és napsütés is társuljon! Szerezz be egy elektromos palacsintasütőt, amit könnyen ki tudsz telepíteni, és már indulhat is a móka!

Gofri

Nem lenne teljes a listánk, ha nem kapna rajta helyet a gofri is! Hiszen a gofri is egy olyan csemege, ami jöhet minden mennyiségben és minden változatban!

A változatosságot garantálja a milliónyi feltét, ami kerülhet rájuk. Itt a remek alkalom, hogy gyümölcs is nagy mennyiségben kerüljön az édességre, és persze ne hagyjátok a hűtőben vagy a spájzban a csokikrémet, a csokiszószt és a tejszínhabot sem! Sőt, készülhet hozzá egy kis puding is – hogy a fagylaltot már ne is említsük!

És szintén a változatossághoz tesz hozzá az elkészítési lehetőséget sokszínűsége is! A klasszikus forma csak a jéghegy csúcsa! Hallottál már például a buborékos gofriról? És a szív alakú gofriról? És mi a helyzet a pálcikás, nyalóka formájú gofrival? Ez aztán igazán extrás és különleges! Ha más nem is, ez garantáltan emlékezetessé teszi majd a gyerekek számára a gyereknapot!

Fagylalt

Ha már az előbb szóba jött a fagylalt, akkor nem mehetünk el szó nélkül a házi fagyi ötlete mellett sem! Nincs is annál izgalmasabb egy gyerek számára, mint az, hogy otthon, ti magatokat készítitek el a jeges finomságot! 

A 2 literes Hendi fagylaltgéppel ráadásul ez nem is fog tovább tartani 1-2 óránál! Csak össze kell öntened az összetevőket – a gép pedig automatikusan teszi a dolgát! Semmi más dolgod nem lesz, mint jóízűen elfogyasztani a fagyit, amiről pontosan tudod, hogy miből készült: így az ételérzékenység okozta problémák miatt sem kell majd aggódnod!

Pattogatott kukorica (popcorn)

Jó, ha van a tarsolyodba néhány sós nasi ötlete is! Nem mindenki szereti az édességeket, úgyhogy néhány sós finomságot is meg kell említenünk.

A pattogatott kukorica igazán magától értetődő – ha szabad így fogalmazni. Ami pluszt ad hozzá, az nem más, mint hogy egy vagány popcorn készítővel készítitek el! Pillanatok alatt csinálhattok vele akár nagyobb adagot is, így semmi más nem állhat majd nassolással összekötött családi filmnézés útjába.

Rántott hús és rántott sajt

A gyerekek a leggyakrabban rántott húst és rántott sajtot szoktak kérni az étteremben. Hát akkor miért ne lehetne őket gyereknapon is meglepni valami ilyesmivel?

Egy fritőz segítségével gyerekjáték lesz kisütni a bundás finomságokat és a hozzájuk tartozó köretet, a jó öreg sült krumplit! Sőt, akár a ketchupot is elkészítheted házilag – mert abban biztos lehetsz, hogy ketchupba akarják majd tunkolni a falatokat!

 

Reméljük, tudtunk adni néhány ötletet ahhoz, hogy a gyereknap gasztronómiai értelemben is igazi ünnep legyen a gyerekek számára! Persze a listánk közel sem teljes: joggal kérdezheted, hogy hol marad a pizza, a vattacukor, vagy épp a fánk! Ne hagyd, hogy bármi határt szabjon a képzeletednek! Nálunk pedig beszerezhetsz mindent, amire szükséged lesz!

Hasonló cikkeink a témában:

Ünnepi falatok: húsvéti csokitorta recept

2024. 03. 21.

Tovább olvasom


A nápolyi pizza titka

2024. 03. 11.

Tovább olvasom


Gluténmentes diótorta, fügekoronával és receptvideóval

2024. 02. 26.

Tovább olvasom


Hogyan spórolj időt a konyhában?

2024. 02. 20.

Tovább olvasom


3 gyors és egyszerű recept

2024. 02. 07.

Tovább olvasom



Kapcsolódó termékeink