gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

Gluténmentes sajttorta

2020. 07. 08.

Gluténmentes sajttorta

 

Ezt a habkönnyű sajttortát nagyon könnyű elkészíteni az ANKARSRUM Assistent habverő és krémkeverő szett segítségével, mely az alapdarab része. Nézd meg ITT, hogy miket tartalmaz az alap szett! 

 

Kínáld ételallergiás vendéged külön Neki készített desszerttel, mely olyan finom, hogy a többiek is kérni fognak belőle!

 

Hozzávalók 10-12 szelethez:

 

Torta alaphoz:

 

50 gramm vaj

90 gramm cukor

200 gramm kókuszpehely

2 darab tojás

 

Töltelékhez:

 

500 gramm krémsajt

90 gramm cukor

3 darab tojás

 

Hab a díszítéshez:

 

500 ml creme fraiche (pontos házi elkészítési módja megtalálható az Interneten) 

90 gramm porcukor, vagy ennyi cukorpótló, amennyiben diabetikusan készíted

½ evőkanál vaníliacukor

 

Dekoráció a tetejére:

 

100 ml krém

12 szem eper

Kövesd ezeket a lépéseket!

 

1. Állítsd a sütőt 175 ° C-ra.

2. A sütőedény alját és oldalát fedd be sütőpapírral.

3. Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben és hagyd lehűlni.

4. Állítsd össze ANKÁT a ANKARSRUM Assistent habverő és krémkeverő szettel.

5. Tedd bele a keverőtálba az olvasztott vajat, a cukrot, a kókuszpelyhet és a tojást, majd keverd össze ANKARSRUM segítségével.

6. Nyomkodd be ujjaid segítségével az így kapott nyersanyagot a tortaformába.

7. Süsd a sütőben 10 percig.

8. Szereld össze ANKÁT a habverő tállal és a habverővel.

9. Adj hozzá minden összetevőt a töltelékhez, és keverd össze.

10. Helyezd a tölteléket az alap tésztára.

11. Süsd még 25-30 percig.

12. Keverd össze a hab hozzávalóit és helyezd a sütemény tetejére.

13. Süsd még további 10-15 percig.

14. Hagyd, hogy a sütemény teljesen lehűljön, legjobb, ha egy éjszakát a hűtőszekrényben pihen.

15. Díszítsd a tortát tejszínhabbal és eperrel.

ANKA TIPP:

Tortadarával tedd színesebbé az elkészült sajttortát, mely vanília fagyi kísérettel még ellenállhatatlanabb lesz!

Hasonló cikkeink a témában: