gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

Isteni tavaszi saláták

2023. 04. 21.

Isteni tavaszi saláták

Mi hozza meg a tavaszi hangulatot?

Bár kicsit mindannyiunkat megtréfált idén a tavaszi időjárás (valljuk be, jobbra számítottunk), de most már remélhetőleg magunk mögött hagytuk a hideg április napokat, és végre tényleg tavaszi hangulatba tudunk kerülni.

Szerintünk a tavaszhoz hozzátartoznak a tavaszi ételek is! Például azok a könnyű saláták, amelyeket pillanatok alatt össze lehet dobni, és igazi frissítő csemegeként szolgálnak az egész család számára.

Mi a frissesség titka? Nos, természetesen a megfelelő alapanyagok, és azok a receptek, amelyeknek köszönhetően a legjobb ízharmóniák születhetnek meg!

 

Isteni tavaszi saláta receptek 

Nincs más hátra, össze kell dobni a salátát, ami után az egész család és az összes vendég megnyalja mind a 10 ujját! 

Elhoztuk 3 egyszerűen elkészíthető, ínycsiklandozó saláta receptjét! Csak válaszd ki közülük a legszimpatikusabbat, és próbáld ki már ezen a hétvégén!

 

Előkészületek 

Az isteni tavaszi saláták elkészítése értelemszerűen az előkészületekkel kezdődik. Szerencsére ez nem jelent olyan sok teendőt jelen esetben!

Ha megvannak az alapanyagok, akkor csak a zöldségek hámozására, szeletelésére és esetleg egy kis sajtreszelésre lesz szükség. 

Sőt, ezt is könnyebbé és gyorsabbá teheted a megfelelő eszközökkel! Csak szerezz be egy hámozót és egy reszelő és szeletelő mandolint, és gyerekjáték lesz az előkészület minden lépése! 

 

Rukkolás-paradicsomos saláta

Ha szereted az olaszos ízeket, akkor a rukkolás-paradicsomos salátát imádni fogod! Csak 1-2 marék friss rukkolára lesz szükséged, néhány félbevágott koktélparadicsomra, reszelt parmezánra, és olívaolajra, citromlére, sóra, borsra ízlés szerint. (És persze azokra a további fűszerekre, amikkel fel akarod még kicsit túrbózni – legyen az akár chili, akár szerecsendió, nálunk találsz hozzá kézi fűszerőrlőt is!)

Összekevered a rukkolát és a paradicsomot, meglocsolod olívaolajjal és citromlével, jöhet a só és a bors, majd egy a sajt – és kész is! Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű!

 

Spárgás-tojásos saláta

Vannak, akik szerint a főtt tojás nem maradhat ki egyetlen saliból sem! Ha te is így gondolod, akkor a spárgás-tojásos salátát muszáj kipróbálnod!

Friss spárga, 2 főtt tojás, apróra vágott vöröshagyma (a gyors hagymaaprításhoz van is egy kitűnő eszközünk: katt ide!), vinaigrette öntet, és persze só, bors – ha ezek a rendelkezésedre állnak, akkor már kezdheted a saláta elkészítését!

Hámozd meg a spárgát és távolítsd el a végét, majd sós vízben főzd 3-5 percig. Aztán hagyd kicsit kihűlni, és csak ezután keverd össze a felvágott tojással (apropó tojásszeletelés: ezzel az eszközzel ez is gyerekjáték lesz) és az aprított vöröshagymával. Öntsd rá a vinaigrette öntetet, és sózd, borsozd ízlés szerint! És persze tálald fel azonnal, mert frissen az igazi!

 

Feta-szamóca saláta

Szereted kicsit megbolondítani a salátákat? Kerülhet bele például gyümölcs? (És most nem a paradicsomra gondolunk!)

Az ínyencek szerint a szamóca kitűnően passzol a salátához. Ha van otthon salátamix, feta sajt és szamóca, netán egy kis menta is, akkor ne hagyd ki a lehetőséget, és dobj össze egy feta-szamóca salátát!

Keverd össze egy tálban őket, önts rá egy kis balzsamecetet, jöhet a só-bors, és már kóstolhatod is! A sajt és a szamóca találkozása csodálatos ízélményt okozhat neked, ha nyitott vagy az ilyen párosításokra!

 

Reméljük, tudtunk adni egy kis inspirációt ahhoz, hogy isteni tavaszi salátát készíthess! Bátran kísérletezz: ha friss zöldséget használsz, abból rossz nem sülhet ki!

Ha pedig még szükséged van egy-két konyhai eszközre (például néhány megbízható késre), nézz szét nálunk: itt mindent megtalálsz, amire szükséged lehet!

Hasonló cikkeink a témában: