gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

j(ÉGI) jel, hogy ez kell Neked!

2019. 07. 22.

j(ÉGI) jel, hogy ez kell Neked!

A fönnmaradt írások szerint a hűtés iránti igény az emberiség kultúrtörténetével egyidős, akkoriban erre természetes jeget vagy havat használtak.

A cél ugyanaz volt, mint napjainkban, hogy a forró, meleg évszakokban is hűthessenek italokat, ételeket.

A hideg időszakban kitermelt jeget elvermelték, azaz laza anyagokkal bélelt, hőszigetelt, föld alatti tárolókban raktározták, innen ered a jégverem kifejezés.

Hippokratész a Kr.e. ötödik században kelt állásfoglalása szerint káros a hideg italok fogyasztása, mert a test hő állapotának megváltoztatása okán az egészségre nézve káros.

1859-et írtunk akkor, amikor Ferdinánd Carré szabadalmaztatta az első, iparilag is hasznosított jéggyártó hűtőberendezést. Vele csaknem egy időben Carl von Linde készített egy ugyancsak ammónia hűtőközeggel működő, de kompresszoros rendszerű hűtőberendezést.

A mesterséges hűtés problémáját ezennel sikeresen megoldották, így nemcsak a jégigény maradéktalan kielégítése történt meg, de a hűtés lehetőségei is bővültek. Az akkori hűtőberendezések azonban a maiakkal összehasonlítva gigantikus méretűek voltak, állandó felügyeletet igényeltek, emiatt csak a nagy raktárak, jéggyárak hűtésére lehetett az ilyen hűtőberendezéseket gazdaságosan használni, az üzletek, a hentesek stb., valamint a háztartások pedig a most már mindig beszerezhető mesterséges jéggel feltöltött jégszekrényekben hűtötték az élelmiszereiket.

Mára már korszerű, de hasonlóan fontos a nyári melegben, hogy megbízható ipari jégkockagyártó gépet használj éttermedben, bárodban, catering cégedben, vagy ha bármi más okból folyamatos jég készítésre van szükséged.

A MAXIMA M-ICE 28 henger alakú jégkocka készítő gépnek a hőszigetelt tartályában akár 9 kg kész jég is elfér! Kapacitása akár 28 kg jégkocka / nap. Léghűtéses rendszere oldalsó szellőzéssel, rozsdamentes acél szerkezettel rendelkezik, pult alatt elhelyezhető méretű, állítható magasságú lábakkal. Túlterhelés elleni védelemmel van ellátva, hőszigetelt és higiénikus jégtároló tartállyal felszerelt.

 

 

Hasonló cikkeink a témában: