gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Mákkal szórt bagett

2020. 07. 15.

Mákkal szórt bagett

 

 

5 kiló tészta dagasztása, 1500 watt kapacitással. Ezt és sok sütési élményt tartogatnak az Ankarsrum robotgépek. Ahány ország, annyiféle tészta! A mákkal szórt mini bagett tésztája egy svéd recept, mely az Ankarsrum receptkönyvből való.

 

Hozzávalók:

 

50 gramm élesztő

350 ml tej

2 darab tojás

1 evőkanál cukor

1 teáskanál só

600-650 gramm liszt

125 gramm vaj

 

A tetejére:

 

1 darab tojás

2 evőkanál mák

 

Kövesd ezeket a lépéseket:

 

• Langyos tejben futtasd fel az élesztőt.

• Szereld össze ANKARSRUMOT a fém dagasztótállal és a dagasztó kiegészítőkkel, melyek az alapkészlet részei. Nézd meg EBBEN A VIDEÓBAN, hogy mit tartalmaz a kezdő doboz!

• Tedd bele a tálba a tojást, a cukrot, a sót és a liszt nagy részét, majd indítsd el a gépet.

• Add hozzá a vajat és kezdd el keverni alacsony sebességgel, ehhez állítsd be az időzítőt 5-10 percre.

• Tedd rá a tálra a fedőt és keleszd 30 percig.

• Helyezd a tésztát a kilisztezett deszkára és oszd fel két részre. Nyújtsd ki kb. 20 x 40 cm méretű téglalapokra.

• Kend meg a tésztát felvert tojással, ezt ismételd meg háromszor.

• Vágj ki kb. 4 cm széles darabokat és tedd őket egy sütőpapírral bélelt sütőlapra.

• Fedd le és hagyd 30 percig kelni.

• Állítsd a sütőt 225 ° C-ra.

• Hintsd meg a tetejüket mákkal.

• Süsd a sütő közepén 6-7 percig, majd hagyd lehűlni.

 

Anka tipp:

Kínáld finom házi lekvárral, mely a mák fanyarságával különleges ízélményt nyújt!