Mákkal szórt bagett
2020. 07. 15.
5 kiló tészta dagasztása, 1500 watt kapacitással. Ezt és sok sütési élményt tartogatnak az Ankarsrum robotgépek. Ahány ország, annyiféle tészta! A mákkal szórt mini bagett tésztája egy svéd recept, mely az Ankarsrum receptkönyvből való.
Hozzávalók:
50 gramm élesztő
350 ml tej
2 darab tojás
1 evőkanál cukor
1 teáskanál só
600-650 gramm liszt
125 gramm vaj
A tetejére:
1 darab tojás
2 evőkanál mák
Kövesd ezeket a lépéseket:
• Langyos tejben futtasd fel az élesztőt.
• Szereld össze ANKARSRUMOT a fém dagasztótállal és a dagasztó kiegészítőkkel, melyek az alapkészlet részei. Nézd meg EBBEN A VIDEÓBAN, hogy mit tartalmaz a kezdő doboz!
• Tedd bele a tálba a tojást, a cukrot, a sót és a liszt nagy részét, majd indítsd el a gépet.
• Add hozzá a vajat és kezdd el keverni alacsony sebességgel, ehhez állítsd be az időzítőt 5-10 percre.
• Tedd rá a tálra a fedőt és keleszd 30 percig.
• Helyezd a tésztát a kilisztezett deszkára és oszd fel két részre. Nyújtsd ki kb. 20 x 40 cm méretű téglalapokra.
• Kend meg a tésztát felvert tojással, ezt ismételd meg háromszor.
• Vágj ki kb. 4 cm széles darabokat és tedd őket egy sütőpapírral bélelt sütőlapra.
• Fedd le és hagyd 30 percig kelni.
• Állítsd a sütőt 225 ° C-ra.
• Hintsd meg a tetejüket mákkal.
• Süsd a sütő közepén 6-7 percig, majd hagyd lehűlni.