gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

Pepparkaka, a svéd mézeskalács

2018. 12. 18.

Hozzávalók

• 150 g szobahőmérsékletű sózott vaj
• 225 g cukor
• 50 ml méz
• 100 ml víz
• 1 evőkanál őrölt gyömbér
• 1 evőkanál őrölt fahéj
• 1 evőkanál őrölt szegfűszeg
• 1 teáskanál szódabikarbóna
• 450 g liszt

Elkészítés

1. Összeállítjuk az Assistentet a dagasztó üsttel, lehúzó spatulával és a dagasztó hengerrel.
2. Az üstbe öntjük a cukrot és a mézet, elindítjuk a gépet.
3. Hozzáadjuk a fűszereket és a vizet.
4. Apránként hozzáadjuk a lisztet, hogy egyenletes tésztát kapjunk.
5. Egy éjszakára hűtőszekrényben pihenni hagyjuk a tésztát.
6. Előmelegítjük a sütőt 225°C-ra.
7. Lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát.
8. Kivánt vastagságúra nyújtjuk a tésztát és kiszaggatjuk a formákat.
9. A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és kb. 5 percig sütjük.
10. Sütőrácson hagyjuk kihűlni. 

 

Hasonló cikkeink a témában: