gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

3+1 film, amit a főzés szerelmeseinek látnia kell

2023. 08. 14.

3+1 film, amit a főzés szerelmeseinek látnia kell

1) Ízlések és pofonok (No Reservations)

A 2007-ben bemutatott „Ízlések és pofonok” című romantikus vígjáték főszereplője Catherine Zeta-Jones. Az általa megformált karakter a filmben egy olyan férfival (Aaron Eckhart) találja szemben magát, akinek világlátása gyökeresen eltér az övétől. És ez a feszültség éppen egy elegáns étterem konyhájában csúcsosodik ki közöttük. 

Kettejük kapcsolata főzés közben (és persze a konyhán kívül is) fordulatosan halad a romantikus vígjátékokra oly’ jellemző befejezés felé. Nézőként pedig nincs más dolgunk, mint a szánkban összefutó nyállal nézni az összes olyan jelenetet, ahol valami egészen mesteri fogás kerül ki a kezeik alól.

 

2) A séf (Chef)

A street food szerelmesei számára kötelező esti program megnézni egyszer a Jon Favreau fémjelezte „A séf” című filmalkotást. Olyan ínycsiklandozó harapnivalók készülnek a szemünk láttára, amelyek arra késztetnek, hogy a film megtekintése után (de akár már közben is), mi magunk is nekilássunk néhány finom kubai szendvics elkészítésének.

Ezzel egyidejűleg pedig annak is tanúi lehetünk, hogyan ébred rá egy kegyvesztett sztárséf arra, hogy az élet nem csak a munkáról szól – még akkor sem, ha valódi műalkotások kerülnek ki a konyhájából. És hogy talán nem is olyan lehetetlen összeegyeztetni a munkát a magánélettel, ha engedi, hogy a hivatása és a szerettei valamilyen módon találkozzanak egymással.

 

3) Én, a séf (Comme un chef)

Jean Reno és a gasztronómia: vajon mi sül ki ebből? Nos, egy rendkívül szórakoztató vígjáték, amelyben terítékre kerül minden, amit csak el lehet képzelni: a főzés tudománya és művészete mellett a pénz, a szeretet, a versengés, sőt még a sors kiszámíthatatlansága is.

Az „Én, a séf” nem hagy kétséget afelől, hogy jó döntés rászánni szűk másfél órát. Az egyetlen hiba, amit el lehet követni, hogy éhgyomorral ülünk le megnézni a filmet. Mert ha valamitől, akkor a séfek munkájától egész biztos, hogy megkordul majd a gyomrunk, és az utolsó jelenet után elég valószínű, hogy az első utunk a konyhába vezet majd.

 

+1) L'ecsó (Ratatouille)

Végül álljon a listán egy animációs film is, az Oscar-díjas „L'ecsó”! 

A „L'ecsó” volt a Pixar és a Disney első közös filmje, és valljuk be: kétségtelenül sikerült valami felejthetetlent alkotniuk. A lelkes és céltudatos kis patkányról szóló film bővelkedik vicces és váratlan fordulatokban, és lélegzetelállító módon sikerül megragadnia a gasztronómia iránti szenvedélyt. 

Az ételek megjelenítése során a készítők különösen ügyeltek a hitelességre. Hosszan és alaposan tanulmányozták csúcskategóriás éttermek specialitásait, séfek és szakácsok munkáját. Az eredmény pedig önmagáért beszél. Még úgy is megkívánjuk a ratatouille-t (a francia lecsót) és a többi mennyei étket, hogy pontosan tudjuk: csak rajzokat látunk, nem igazi ételeket.

 

Ha a filmek hatására (ismét) magával ragadt az ételek és a főzés szeretete, akkor ne fogd vissza magad! Szerezd be webáruházunkból a legjobb minőségű konyhai eszközöket, és készíts valami igazán magával ragadó menüt!

Ha pedig tetszett a bejegyzés, kövess minket a Facebook-on is, hogy ne maradj le az újdonságokról sem!

Hasonló cikkeink a témában: