gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

3 eset, amikor nagy lábasra vagy fazékra lesz szükséged

2023. 09. 25.

3 eset, amikor nagy lábasra vagy fazékra lesz szükséged

1. Sok vendéget vársz

Egész biztos, hogy találkoztál már azzal a helyzettel, amikor sok vendég érkezik hozzád. A közös családi ebédek vagy az ünnepi összejövetelek tipikusan ilyen esetek. Ilyenkor az ételkészítés gyakran kihívássá válik. Feltéve, ha nem áll rendelkezésedre kellően nagy lábas vagy fazék.

A kellőképpen nagy méretű lábasok a vendéget fogadó háziasszonyok (és házurak) megmentői ilyenkor. Egyetlen fazékban készíthetsz egy nagy adag levest, ragut vagy tésztát, ami elegendő lesz mindenki számára.

Ha olyan ember vagy, aki szereti vendégül látni a családot és barátokat, akkor tudod, hogy miről beszélünk. Ne aggódj a mennyiség miatt – csak a megfelelő eszközökre lesz szükséged, és többé nem jelent majd problémát a vendégsereg.

 

2. Lekvárfőzés

Aki kóstolt már valaha frissen készült lekvárt, az tudja, hogy semmi sem ér fel a házi változathoz. Azonban az otthoni lekvárfőzés kihívásokat is jelenthet, különösen akkor, amikor nagy mennyiséget szeretnél elkészíteni.

A nagy lábasok tökéletesek a lekvárfőzéshez, mivel elegendő helyet biztosítanak a gyümölcsöknek és a cukornak. A lekvár készítése során fontos a folyamatos keverés és a hő egyenletes elosztása. A nagy lábasok kellően szélesek és magasak ahhoz, hogy egyszerre sok üveg lekvárt készíthess. Annyit, amiből jut bőven mindenkinek.

A jó minőségű lábasok azt is lehetővé teszik, hogy a gyümölcsök egyenletesen melegedjenek fel, miközben nem tapadnak le. A rossz íz és a túlfőzés kockázata ezzel kizárva.

Ha te is szereted a házi lekvárt és szívesen főznél belőle, mindenképp szerezz be egy nagy lábast a konyhádba!

 

3. Üzemi konyha, menza, és társaik

Az üzemi konyhák és menzák olyan helyek, ahol az étel szolgáltatásának precíznek és hatékonynak kell lennie. Minden nap számos embert kell ellátni friss és ízletes ételekkel.

Hatalmas szerep jut ezért a nagy méretű lábasoknak és fazekaknak. Időt és energiát lehet megtakarítani velük, mivel nagy mennyiségű ételt lehet elkészíteni a rendelkezésre álló idő alatt.

Ha iskolai konyhát, vállalati menzát vagy bármilyen üzemi konyhát, esetleg kifőzdét vezetsz, tudod, hogy a gyors és hatékony munka alapvető fontosságú. A nagy lábasok segítenek a menza személyzetének a nagy mennyiségű étel gyors és egyszerű elkészítésében, így mindenki időben és jóllakottan távozhat.

Az üzemi konyhák és menzák számára a nagy lábasok nemcsak az élelmiszerkészítést egyszerűsítik meg, hanem a költséghatékonyságuk is kiváló. Nagyobb adagokat készíthetsz, ami kevesebb energiát igényel. Ez hosszú távon jelentős megtakarítást jelenthet.

Tehát, ha üzemi konyhát vagy menzát vezetsz, ne hagyd ki a nagy lábasokat és fazekakat a konyhafelszerelésből!

 

Mi a különbség a lábas és a fazék között?

Gyakran szinonimaként használják a „lábas” és a „fazék” szavakat, pedig vannak köztük különbségek!

A fazék magas, kis alapterületű edény, amelyet lassú tűzön készítendő ételekhez, például levesekhez használhatunk. Ideális folyadék alapú ételekhez, és nagy családi ebédekhez is elegendő lehet.

A lábas alapterülete nagyobb, oldalfalai alacsonyabbak, és sokféle étel elkészítésére alkalmas. Létezik hagyományos és nyéllel ellátott változat is. Kiválóan használható mártások készítéséhez például.

 

Akár lábast, akár fazekat keresel, nálunk jó helyen jársz! Mindenféle méretben találsz kínálatunkban rozsdamentes lábasokat, és rozsdamentes fazekakat!

Hasonló cikkeink a témában: