gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

Aszalással a kevesebb hulladékért!

2017. 10. 28.

Aszalással a kevesebb hulladékért!

 

Néha a zöldségek és gyümölcsök már nem olyan frissek, mint amikor megvettük őket. De ne siessünk őket a szemétbe dobni! Egy egyszerű szeletelés és aszalás új életet ad nekik, így később bármihez felhasználhatjuk. Fedezzük fel, hogyan varázsolhatunk ízletes finomságokat a kevésbé tökéletes terményekből is!

Riccardo Carnevale-val beszélgettünk a múlt heti HOST kiállításon Milánóban (amiről lesz később külön beszámoló is!) a TRE SPADE standján, és elmondta, hogy a legjobban azt szereti az aszalójában, hogy azokat a zöldségeket, gyümölcsöket, amelyek már nem annyira frissek, egyszerűen felszeleteli és megszárítja - így később bármire fel tudja használni őket.

Bár nagyon sok éve forgalmazunk már különféle szárító berendezéseket, bevallom, nekem sem jutott volna eszembe, hogy a szokásos paradicsom-alma-szilva tartósításon kívül még erre is jó lehet az aszalónk. Pedig, ha belegondolunk, így készül a vegeta is, amit Riccardo egyébként be is mutat egyik videójában.

Otthon egyből körbe is néztünk a hűtőben, és mivel a jégcsap retek és a cékla sem volt kicsattanó formában, ezekkel kísérlezetünk. Először felszeleteltük mindkettőt, a céklát késsel, a retket Assistent robotgéppel:

Előkaptuk az ATACAMA aszalónkat és a szeleteket egyenletesen elterítettük a hat szárító tálcán. Felülre a retek került, alulra a cékla:

Sokat nem lacafacáztunk a gép beállításaival, van egy "vékony szeletek" programja, ami felszeletelt gyümölcsökhöz, zöldségekhez való (ezt használjuk alma aszaláskor is), bíztunk benne, hogy ez tökéletesen megfelelő a géppel és késsel kb. 2mm-es szeletekre vágott zöldségekhez is.

A program 40-50 fok közötti hőmérsékletet tart a készülékben és 18 órán át fut. Este indítottuk el, reggelre (kb. 8 óra múlva) a cékla már készen volt, de a retek még nem, annak kellett a program teljes lefutása.

A végeredmény? Ilyen lett a cékla:

A retek pedig ilyen:

Biztosan felmerül a kérdés, hogy milyen íze van a céklának és a reteknek szárított állapotban? Pontosan ugyanolyan, mint frissen, az aromájából semmit sem vesztett az aszalás során.

Kedvet kapott az otthoni aszaláshoz? Nézze meg aszaló berendezéseinket weboldalunkon és rendeljen egyet még ma!

 

Hasonló cikkeink a témában:

A tökéletes ízek megőrzése télire: GAMMO aszalógépek segítségével

2023. 11. 08.

Tovább olvasom


Tuti tippek aszaláshoz

2018. 10. 26.

Tovább olvasom


Nevelj lassan, aszalj könnyen!

2018. 02. 08.

Tovább olvasom


Új ATACAMA aszalógép család Olaszországból

2017. 06. 09.

Tovább olvasom



Kapcsolódó termékeink