gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

Húsvéti készülődés az Assistenttel

2018. 03. 16.

Húsvéti készülődés az Assistenttel

Kalács - egyenesen a sütőből

Húsvét reggelén nincs is finomabb, mint egy friss, ropogós kalács megkenve vajjal, rajta egy szelet sonka, sajt, tojás, esetleg paradicsom. Talán csak egyetlen dolog tudja felülmúlni: ha a kalács a tulajdon sütőnkben pirult aranybarnára! Ehhez nem is kell más, mint egy jó kalácsrecept, egy előmelegített sütő, néhány alapanyag, és nem utolsó sorban az Ankarsrum robotgép, amelynek dagasztó funkciójával remek kalácstésztát készíthetünk.
 

Mennyei sajtos pogácsa

Bár a húsvéti péksütemények közül a kalács az egyik legfontosabb, népszerűségben talán vetekszik vele a jó öreg pogácsa - különösen, ha a nagymama receptje alapján készül. A pogácsa esetében is fontos szerepet játszik a tésztagyúrás, de ha igazi ínyencek vagyunk, a pogácsára reszelt vagy a tésztához adagolt sajttal még különlegesebbé tehetjük az ízélményt - ebben az Ankarsrum reszelő fejrésze segíthet, ami a kemény sajtok bármelyikével elbánik.
 

Kóla helyett gyümölcslé

Régebben a szülővárosomban gyakran jártunk húsvéti vendégségbe, amikor is a háziasszonyok nem engedtek minket tovább anélkül, hogy ne ettük volna degeszre magunkat. Ilyenkor különösen jól jött a kóla, ami az emésztés hathatós támogatásával lehetővé tette, hogy még a hetedik-nyolcadik helyen is képesek legyünk magunkba szuszakolni valamit. Persze azóta sokat változott a világ, manapság nemhogy a hét-nyolc látogatás, hanem a locsolkodás is egyre ritkább. De az Ankarsrummal egyébként is vége az egészségtelen kólanyakalásnak! A frissen facsart gyümölcslé rajongói a gyümölcspasszírozó fejrésszel készíthetnek maguknak és a vendégeknek narancs- vagy almalevet, a gyerekeknek pedig különféle gyümölcsök kombinációjából gyárthatunk szuperfinom smoothie-kat.
 
 

Sonkából sonkakrémet

A húsvét egyik gyakori mellékhatása, hogy az ünnep lecsengésével egy csomó sonka, tojás, esetleg sütemény és pálinka marad a vendégvárásból. Emlékszem, gyerekkoromban ilyenkor még legalább másfél hétig sonkás szendvicset vittem tízóraira, az édesanyám pedig igyekezett gyümölcslevesen meg a sütiken kívül minden ételhez egy kis sonkát keverni, hogy végre elfogyjon a hús. 
Ilyen helyzetben jelenthet változatos megoldást, ha a sonka egy részéből különféle sonkakrémeket, sonkás szendvicskrémeket készítünk, amelyek kenyérre kenve, vagy külön mártogatósként jól kiegészítik a napi menüt. Ehhez a húsdaráló fejrész, és egy kisebb méretű (praktikusan 4,5 mm lyukátmérőjű) tárcsa használatát javasoljuk, így feldolgozás után a sonkát sokkal könnyebben tudjuk összekeverni vajjal, tojással vagy különféle sajtkrémekkel.
 

Az elmaradhatatlan fasírozott

Ha már húsdarálás, mifelénk a fasírt sem maradhat le az ünnepi asztalról. Akár töltve, akár fogpiszkálóra tűzött falatkaként, de a tradicionális húsvéti menüsorban illik helyet adni neki. Aki idén sem szeretné kihagyni, annak az Ankarsrum darálója segít, hogy megfelelő állagú, könnyen formázható húspépből tudjon dolgozni.
 

Kézműves csokitojás

Akik eléggé expertnek érzik magukat, és a konyhában is szívesen barkácsolnak, azok az Ankarsrum segítségével elmerülhetnek a házi csokitojáskészítés rejtelmeiben. Igen, csokitojást otthon is készíthetünk! Bár az eredmény jó eséllyel nem lesz olyan szabályos, mint egy Kinder Meglepetés esetében, a vendégeink imádni fogják. Ezzel a módszerrel saját recept alapján gyárthatunk finom, kézműves csokitojásokat.
A kezdeti műveletekhez, vagyis a csokikrém kikeveréséhez az Ankarsrum keverőfunkcióját ajánljuk, így a megolvasztott csokit mindenki kedvére vegyítheti és ízesítheti tejszínnel, kakaóval, gyümölcsökkel, karamellával vagy mogyoróval. Miután kész a krém, nincs más dolgunk, mint előbb tubusba, majd egy megtisztított lufiba tölteni a csokikrémet, és állni hagyni. Amint a krém kihűlt, a csoki pedig megkeményedett, levághatjuk róla a lufit, és már kész is a különleges házi édesség! A lenti videó az egész folyamatot bemutatja:
 
 
A következő cikkünkben azt nézzük meg, milyen kalácsot tudunk sütni házilag az Ankarsrum konyhai dagasztójával. 
 
Ha szeretnél naprakész lenni a legfrissebb receptekkel és tippekkel, kövess minket a Facebookon is!

Hasonló cikkeink a témában:

Ünnepi falatok: húsvéti csokitorta recept

2024. 03. 21.

Tovább olvasom


Húsvéti ötletek kicsiknek és nagyoknak

2024. 03. 13.

Tovább olvasom


Tojás és sonka: ötletek húsvétra

2023. 03. 22.

Tovább olvasom


Szerezzük vissza a húsvéti kolbász becsületét!

2018. 03. 27.

Tovább olvasom


15 húsvéti étel, amiről még nem hallottál

2018. 03. 26.

Tovább olvasom



Kapcsolódó termékeink