gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

Természetes alapanyagú, lebomló konyhai eszközök a környezetvédelem és fenntarthatóság jegyében

2023. 10. 09.

Természetes alapanyagú, lebomló konyhai eszközök a környezetvédelem és fenntarthatóság jegyében

Mi az a finger food?

Mielőtt azonban belevágnánk, szóljunk pár szót arról, hogy mi is az a finger food. Ugyan csak érintőleges kapcsolódik a témához, a későbbiek megértése érdekében mégis érdemes már most, az elején tisztázni, mi is ez a fogalom.

A finger food kifejezés sokak számára talán ismeretlen lehet, és nem is feltétlen könnyű megfejteni a pontos jelentését még azoknak sem, akik ismerik az angol nyelvet. Finger food-nak nevezünk minden olyan könnyen fogyasztható ételt, harapnivalót, rágcsát, snack-et, amit kis adagokban tálalnak, és így kézzel felcsipegetve vagy kiskanállal, kis villával lehet megenni. Különböző rendezvényeken, állófogadásokon, megnyitókon szokás így kínálni apró szendvicseket, kekszeket, gyümölcsöket, süteményeket.

A finger food-hoz hozzátartozik az elegáns és stílusos tálalás is. Ezt hivatottak lehetővé tenni olyan eszközök (poharak, tálak), amelyek a célnak megfelelően lettek kialakítva.

 

Cukornádból készült finger food eszközök

A kínálatunkban elérhető finger food eszközök megújuló forrásból készülő, lebomló alapanyagokból készülnek, elsősorban cukornádból. A termékek FSC® címkével is rendelkeznek: ez a jelölés garantálja, hogy a nyersanyagok felelős erdőgazdálkodásból származnak. Ennek köszönhetően ezek a poharak és tányérok teljes mértékben környezetbarátak.

Ilyen termék például a 60 ml-es szögletes pohár. Hideg és meleg kóstolók, finger food-ok kínálására kitűnően alkalmas, sőt mikrózható is. Amellett, hogy praktikus, rendkívül mutatós és dekoratív is.

De ugyanez elmondható a négyzet alakú tányérról és a kerek tálkákról és tányérokról is. A szögletes tányér eleganciát sugároz, a kerek tálka szószok, pürék tálalására kitűnő választás, a különböző átmérőjű (120 mm, 160 mm és 200 mm) kerek tányérok pedig a klasszikus kivitelt kedvelők számára ideálisak.

Mind kötelező elemek olyan bárok, éttermek és más hasonló helyszínek számára, ahol rendszeresen rendeznek brunch-okat, party-kat, állófogadásokat.

 

Lebomló evőeszköz készlet

Ugyancsak a környezettudatosság jegyében működő vendéglátóipari egységek és események nélkülözhetetlen elemei a lebomló evőeszköz-készletek.

Egy ilyen készlet tartalmaz fából készült evőeszközöket, valamint egy hozzájuk tartozó papír szalvétát is. Mindez papírtasakba csomagolva, lebomló kivitelben.

Az evőeszközök tapintása kellemes, a natúr szín pedig, ami jellemzi őket, visszafogott és természetes megjelenésű. Minden street food kocsinak ajánljuk, hogy szerezzen be belőlük!

És érdemes kiegészíteni a készletet lebomló fagyis kanállal is, ha nem ritka, hogy desszert is kerül a vendégek elé. A bambuszból készült kanál környezetbarát alternatíva a hagyományos műanyag kanalak helyett. Fagyizóknak, cukrászdáknak, bároknak, bisztróknak szinte kötelező!

 

Pálmalevélből készült kínáló tányér

Végül, de nem utolsósorban, nem mehetünk el szó nélkül az igazán autentikus, ám mégis egyedi lebomló pálmalevélből készült kínáló tányér mellett!

A kellemes tapintású tányér hideg és meleg ételek, apró falatok, snack-ek, desszertek, egyéb finger food fogások kínálására kitűnően alkalmas. Mikrózható, sütőben is melegíthető. Biológiailag lebomló és természetes.

 

Ha tetszett a bejegyzés, és el is indulnál a környezettudatosság útján, akkor ne habozz rendelni párat lebomló eszközeink közül! Ha pedig szeretnél még hasonló tartalmakat olvasni, kövess minket a Facebook-on és az Instagram-on is, valamint iratkozz fel YouTube-csatornánkra!

Hasonló cikkeink a témában: