gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

Új ATACAMA aszalógép család Olaszországból

2017. 06. 09.

Aki járt már Dél-Olaszországban, az tudja, hogy ott az aszalt paradicsom szinte megkerülhetetlen része a mindennapi étkezésnek. De nem is kell olyan messzire menni, a magyar konyhának is szerves része például a mazsola, az aszalt gyümölcsök, vagy a szárított fűszerek.

Azt tapasztaljuk, hogy egyre több ügyfelünknél felmerül az igény arra, hogy házilag készítsék el aszalványaikat, vagy azért mert így pontosan tudják, hogy milyen minőségű alapanyagból indultak ki, vagy azért, mert nem szeretik a bolti, sokszor cukrozott aszalt gyümölcsöket.

A szupermarketekben kapható filléres aszaló készülékek helyett (amelyek alulról felfelé gyakorlatilag csak átfújják a meleg levegőt az egyik tálcáról a másikra, sokszor egyenetlen száradást, rosszabb esetben penészesedést is okozva) szerencsére kaphatók már horizontális, más néven vízszintes aszalók is, amelyek gyorsabban és alaposabban szárítanak.

Az új ATACAMA olasz aszalók kialakítása olyan, hogy a meleg levegő vízszintesen és különlegesen kialakított örvényekkel áramlik a tálcák között, így gyorsan és hatékonyan elvezeti a párát minden tálcáról. Ennek az aszaló családnak három változata is létezik, melyek méretben és kialakításban különböznek egymástól. 

ATACAMA CUBE Aszaló

Az ATACAMA CUBE aszaló a család legkisebb méretű tagja, ez a kompakt aszaló (a szerkezet alapterülete nem sokkal nagyobb, mint egy A4-es papír!) egészen biztosan elfér minden konyhában, és az ára is nagyon csábító. Hat műanyag tálcája van, amin nagyon sok zöldség vagy gyömölcs elfér, kezelése pedig roppant egyszerű. Tökéletesen alkalmas arra is, hogy magával vigye a gyümölcsösbe vagy a nagyihoz, igazi könnyen hordozható, praktikus kis szárító gép.

 

 ATACAMA PRO Aszaló

Az ATACAMA PRO aszaló az előzőnél lényegesen nagyobb, hat tálcájának összes szárító felülete 5,5m2 ami nagyon nagy mennyiségek egyidejű aszalását teszi lehetővé. Ennek a változatnak már van öt automata programja a legnépszerűbb beállításokkal, egy teljesen testreszabható programja, és késleltetett programja tetszőleges időpontban történő indításhoz. Nagyon hasznos még a szárítva tartási funkciója, amivel a program lejártát követően, kikapcsolásig tartja az egyenletes hőmérsékletet. A készülék porfestett fém vázzal és műanyag tálcákkal készül.

 

 ATACAMA PRO DELUXE Aszaló

Az ATACAMA PRO DELUXE aszaló egyértelműen a csúcsmodell, méreteiben, teljesítményében és kezelésében is teljesen megegyezik az előző változattal, viszont rozsdamentes acél szerkezettel és tálcákkal készül. Ez a kivitel nagyon hosszú élettartamot tesz lehetővé és biztosítja a maximális higiéniai előírások betartását is. Azoknak is ajánljuk, akik szeretnék száműzni életükből a műanyaggal érintkező ételeket.

 

 

Ezeket az aszalókat igyekszünk mindig tartani raktáron, de a szezonban kiszámíthatatlan a kereslet, rendelje meg minél előbb, hogy kéznél legyen, amikor szükség van rá!

Hasonló cikkeink a témában:

A tökéletes ízek megőrzése télire: GAMMO aszalógépek segítségével

2023. 11. 08.

Tovább olvasom


Tuti tippek aszaláshoz

2018. 10. 26.

Tovább olvasom


Nevelj lassan, aszalj könnyen!

2018. 02. 08.

Tovább olvasom


Aszalással a kevesebb hulladékért!

2017. 10. 28.

Tovább olvasom



Kapcsolódó termékeink