gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

Bringával is lehet ám kolbászt tölteni!

2019. 01. 11.

Bringával is lehet ám kolbászt tölteni!

Képzeljük el, hogy bringára pattanunk, és elkezdjük hajtani. Lendületesen hajtjuk, tekerjük, tekerjük és hajtjuk, de hiába, nem jutunk vele sehová. Aztán pár perc után azt vesszük észre, hogy közben megtöltöttünk egy kolbászt. Valahogy így kell elképzelni a kétkerekű kolbásztöltőt, amit Bíró Szabolcs fejlesztett.

Ő a kezes-lábas Játszóház egyik alapítója. A különleges gödöllői játszóház tele van felújított és felspécizett bringákkal, amik különböző dolgok meghajtására képesek. Van, amivel fazekaskorongozni lehet, van, amivel pedig levegőt pumpálhatunk, így a segítségével pillanatok alatt felfújható egy gumivár.

A játszóház 2005-ben indult, az alapítók roncstelepről gyűjtött alkatrészekből raktak össze különféle mechanikus játékokat, és a lényeg azóta sem változott. Ezek emberi erővel működtetett eszközök, amelyek nem használnak elektromos energiát. A gyerekek így testközelből megtapasztalhatják, hogy az energia nincs ingyen. Az egyedülálló projektet a Telekom tavalyi DELFIN Díj pályázatán Fenntartható tudatformálás kategóriában ismerték el.

Bíró legújabb eszközei között egy húsdaráló és egy kolbásztöltő bringa is helyet kapott. A hibrid szerkentyűk használatáról videó is készült Magyorósi Csaba vlogger közreműködésével. A teszt során Bíró elmondja, hogy a szerkentyűnek gyakorlati haszna is van ám: a segítségével kb. kétszer olyan gyorsan elkészül a kolbász, mint a kézzel tekerős változattal.

A megoldás ráadásul otthoni mozgáshoz is ideális, szobabicikli helyett praktikus kondigép, hisz egy-egy rövid sprint során néhány méter kolbászt is betölthetünk vele.

A videó végén az is kiderül, hogy Magyarósiéknak érdemes volt pedálozni, hisz 1 órányi kemencés sütögetést követően gyönyörű, vörösesbarnára sült kolbászokat kaptak. Ennyit a tradicionális ételek hagyományos elkészítéséről!

Aki egyelőre nem bringás, hanem szintén környezetbarát módon működő, kézi hajtású kolbásztöltőt szeretne a háztartásba, annak a GAMMO 7 literes fekvő hurka-kolbásztöltő szerkentyűt ajánljuk. Ez mondjuk a combizmot nem, de a vállat erősíti - no és persze energiatudatos!

A teljes videó a különleges kétkerekűekről itt megtekinthető:

Hasonló cikkeink a témában:

Karácsonyi házikolbász készítése, Ankarsrum robotgéppel

2023. 12. 02.

Tovább olvasom


Kolbászrekordok, amikről még biztosan nem hallottál

2019. 02. 26.

Tovább olvasom


Itt a Nagy Disznótoros- és Kolbászfesztivál Ajánló!

2019. 01. 03.

Tovább olvasom


Mézeskalács helyett: karácsonyi csokis-fahéjas kolbász

2018. 12. 19.

Tovább olvasom


Melyik írónk kedvence a citromos kolbász?

2018. 12. 09.

Tovább olvasom