gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

Itt a Nagy Disznótoros- és Kolbászfesztivál Ajánló!

2019. 01. 03.

Itt a Nagy Disznótoros- és Kolbászfesztivál Ajánló!

Bár az idei téli szezon első felén túl vagyunk, egyáltalán nem ért még véget a disznótoros- és kolbászszezon! Számos vonatkozó fesztivált megtartottak az elmúlt hónapokban, mégsem kell szomorkodnia annak, aki lemaradt, tartogat még finomságokat az idei tél!

Február 16-án lesz Nyíregyházán a II. Nyírségi Disznótoros Fesztivál és Nemzetközi Böllérverseny. Az esemény idei két meglepetésprogramja egy pálinkaverseny és egy amatőr kolbásztöltő verseny, de természetesen profi böllérek is megmérettetik magukat.

A Balaton egyik legnagyobb téli gasztroprogramjaként hirdetik a Fonyódi Kolbászfesztivált, amire idén 10. alkalommal kerül sor február 8-12 között a városi sportcsarnokban. Lesznek többek között sajtkülönlegességek, mangalica termékek, balatoni borok, békéscsabai házi szárazkolbászok, szalámik és DJ Náksi.

Szintén február 8-án kezdődik Budapesten a Mangalica Fesztivál, amelyre idén is ingyenes a belépés. A Szabadság téren kiváló minőségű, őstermelőktől érkező malacságokat kóstolhatnak a látogatók. Lesz élőállat kiállítás, lehet kóstolni mangalicaételeket és persze zenés mulatságra is készülhetünk.

Túrkevén a 13. Kevi Böllértalálkozóra kerül sor, a pontos dátum: február 15-16 (aki több kolbászfesztre is szeretne ellátogatni, annak igyekeznie kell februárban!). Szerencsére a böllérek nem csak versengenek, kóstolni is lehet majd.


(forrás: Hajduszoboszlo.hu)

Hajdúszoboszlón a későbbi kezdést preferálják, a fürdővárosban csak március 15-17 között rendezik a helyi toros napokat, ahol tájjellegű ízekkel ismerkedhetnek a látogatók.

Az erdélyi Bálványosfürdőn is rendszeresen szerveznek nemzetközi kolbász- és böllérfesztivált február környékén, bár az idei kiírást még nem találtuk meg, talán a következő hetekben érdemes lehet nézelődni, ha valakit érdekel.

Jellemzően Pesterzsébeten is februárra időzítik a kolbászfesztivált, de konkrét időpont egyelőre itt sincs, figyelni kell a Fesztiválportált.

A pár hónapja általunk is szemlézett Disznótoros Kolbászfesztivál új időpontja már meg is van: október első felében (11-13.) számíthatnak rá a látogatók. Húskedvelő ínyenceknek a részvétel melegen ajánlott, míg az egyik leghíresebb vidéki kolbászfeszt, a Csabai kolbászbörze majd csak a hónap végén, október 24-27 között lesz megtartva.

De aki nem bír várni, vagy épp a nyírségi amatőr kolbásztöltőversenyre gyakorolna, annak a Tre Spade 7 literes olasz kolbásztöltőt ajánljuk. Nem csak ügyes, hanem szép eszköz is, a töltési technikánk mellett a konyhánk is fejlődni fog általa.

Nézz szét kínálatunkban!

Hasonló cikkeink a témában:

Karácsonyi házikolbász készítése, Ankarsrum robotgéppel

2023. 12. 02.

Tovább olvasom


Kolbászrekordok, amikről még biztosan nem hallottál

2019. 02. 26.

Tovább olvasom


Bringával is lehet ám kolbászt tölteni!

2019. 01. 11.

Tovább olvasom


Mézeskalács helyett: karácsonyi csokis-fahéjas kolbász

2018. 12. 19.

Tovább olvasom


Melyik írónk kedvence a citromos kolbász?

2018. 12. 09.

Tovább olvasom