gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

Durum tészta, Ankarsrum robotgéppel

2023. 09. 28.

Durum tészta, Ankarsrum robotgéppel

Mutatunk egy családi gasztroprogramot, a hűvösebb, esősebb, őszies napokra. Készítsetek házilag durum tésztát, amely ízletes, könnyen elkészül és vidám, közös tevékenységet kínál, hiszen együtt készíthetitek el! Receptünk most is, mint mindig, az ANKARSRUM receptkönyvből való.

Hozzávalók:

500 gramm durumbúza liszt

7 darab tojás

3,5 evőkanál olaj

Házi durumtészta készítése Ankarsrum robotgéppel, lépésről-lépésre:

• Szereld össze Ankarsrumot az alapkészletben található 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a dagasztó spirálkampóval és a dagasztó hengerrel, valamint a keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta.

• Töltsd bele a lisztet a tálba, és indítsd el ANKARSRUMOT kis sebességgel.

• Egyenként add hozzá egy tojásokat.

• Öntsd hozzá az olajat, és szükség szerint húzd be a kart a tál közepe felé, hogy elősegítsd az összetevők egyenletes dagasztását. Rögzítsd a kart 1 hüvelyknyire a tál szélétől, amíg a tészta összeállt. Állítsd az időzítőt 8 percre, és hagyd a robotgépet dagasztani.

• Most helyezd a tésztát lisztezett felületre, és gyúrd át.

• Fedd le és hagyd pihenni a hűtőszekrényben legalább 30 percig.

ANKA TIPP:

Saját tészta készítésekor fontos, hogy a tésztát pihentessük, mielőtt feltekerjük.

Hasonló cikkeink a témában:

Isteni spenótos lasagne ricottával

2024. 04. 23.

Tovább olvasom


Tavaszi tekercs kisokos

2024. 04. 16.

Tovább olvasom


Ismerd meg az ANKARSRUM tésztanyújtó és vágó fejrész szettjét

2024. 04. 15.

Tovább olvasom


Házi ravioli spenóttal és ricottával

2024. 04. 08.

Tovább olvasom


Nincs finomabb a házi készítésű tésztánál

2024. 02. 26.

Tovább olvasom



Kapcsolódó termékeink