gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

Házi ravioli spenóttal és ricottával

2024. 04. 08.

Házi ravioli spenóttal és ricottával

A friss és ínycsiklandó házi ravioli mindig garantált siker az ebédlőasztalon. A saját készítésű tészta és az ízes, spenótos-ricottás töltelék páratlanul finom kombinációját kínálja, melyet egyszerűen lehet elkészíteni otthon is. Ebben a receptben részletes lépéseket találsz, hogy hogyan készítsd el a tökéletes házi raviolit, lépésről lépésre.

Tészta:

500 g durumbúzaliszt (finomra őrölt búzadara vagy tésztaliszt)

7 tojás

3,5 evőkanál étolaj

Spenótos és ricottás töltelék:

100 g friss spenót

50 g ricotta sajt

100 g finomra reszelt parmezán sajt

1 gerezd fokhagyma

Egy citrom héja

Egy citrom leve

Só és fekete bors

 

1. Állítsd össze az Ankarsrum robotgéped a rozsdamentes acél tállal és a dagasztó karral.

2. A tészta elkészítéséhez tedd a lisztet az előkészített tálba, majd indítsd el az Assistentet alacsony fordulatszámon. Fokozatosan add hozzá a tojásokat, majd öntsd hozzá az olajat. Ha szükséges, húzd a kart a tál közepe felé, hogy a hozzávalók jobban összeálljanak. Amikor a tészta összeáll állítsd a kart 1 hüvelyknyire a tál oldalától. Állítsd be az időzítőt 8 percre, és hagyd dagasztani.

3. Miután elkészült a tészta, tedd azt egy lisztezett sütőfelületre, majd gyúrd rövid ideig. Takard le, és hagyd pihenni a hűtőszekrényben legalább 30 percig.

4. Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon, majd párold a spenótot, amíg a folyadék nagy része elpárolog. Vedd le a tűzről, és keverd össze a ricottával, a felaprított fokhagymával, a reszelt citromhéjjal és -lével. Keverd simára kézi mixerrel vagy a turmix fejrésszel, majd ízlés szerint fűszerezd.

5. Szereld rá a tésztanyújtó fejet az Ankarsrum robotgépedre, majd oszd el a tésztát 3-4 részre. Lapítsd el minden egyes darabot a kezeddel, és a legalacsonyabb sebességen nyújtsd ki a tésztát, a hengert 0-ra állítva. Hajtsd össze a tésztát, majd többször engedd át a tésztahengeren, fokozatosan növelve a henger beállítását.

6. Helyezd a kinyújtott tésztát enyhén lisztezett felületre, majd kend meg a spenótos töltelékkel. Hajtsd a tészta másik felét a töltelékre. Vágd ki a ravioli-darabokat. 

7. Főzd a raviolit forrásban lévő sós vízben körülbelül 5 percig, vagy amíg a felszínre úsznak. Tálald forrón, reszelt parmezán sajttal és salátával körítve.

 

Fedezd fel a könnyebb és ízletesebb konyhai élményt az Ankarsrum konyhai robotgéppel! Vásárold meg most, és böngéssz tovább a weboldalunkon, hogy még több inspiráló receptet megismerhess!

Hasonló cikkeink a témában:

Isteni spenótos lasagne ricottával

2024. 04. 23.

Tovább olvasom


Tavaszi tekercs kisokos

2024. 04. 16.

Tovább olvasom


Ismerd meg az ANKARSRUM tésztanyújtó és vágó fejrész szettjét

2024. 04. 15.

Tovább olvasom


Nincs finomabb a házi készítésű tésztánál

2024. 02. 26.

Tovább olvasom


Házi tészta – szívvel és receptvideóval

2023. 10. 01.

Tovább olvasom



Kapcsolódó termékeink