gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

Karácsonyi házikolbász készítése, Ankarsrum robotgéppel

2023. 12. 02.

Karácsonyi házikolbász készítése, Ankarsrum robotgéppel

Fedezd fel a hamisíthatatlan, házi kolbász készítésének örömét, amely egy olyan csoda, amely nemcsak 3 napig tart. Receptünket keresd az Ankarsrum receptkönyvben. 

Hozzávalók:

1 kiló darált sertéshús

0,5 kiló darált marhahús

30 gramm burgonyaliszt

1 teáskanál só

700 ml hideg víz

0,5 tk őrölt fehér bors

0,5 tk őrölt gyömbér

2 tk őrölt fűszerkeverék

0,5 tk őrölt szegfűszeg

Karácsonyi házikolbász lépésről lépésre:

Öblítsd le a kolbászbelet, és hagyd ázni hideg vízben körülbelül 1 órán át.

Szerelje össze Ankarsrum robotgépedet a húsdaráló fejrésszel!

A sertéshúst daráld le az ANKARSRUM Assistent 4,5 mm-es húsdaráló tárcsával daráld le.

A sertéshúst, a marhahúst és a fűszereket keverd össze a vízzel.

Szerelje össze Ankarsrum robotgépedet a húsdarálóval és a kolbásztöltő fejrésszel, és indítsd el a gépet alacsony/közepes sebességgel.

Ebben a videóban találsz trükköket a kolbásztöltéshez.

Anka tipp:

Ne felejts el két csomót kötni minden kolbász közé, hogy később ketté tudd majd osztani őket.

 

Hasonló cikkeink a témában:

Kolbászrekordok, amikről még biztosan nem hallottál

2019. 02. 26.

Tovább olvasom


Bringával is lehet ám kolbászt tölteni!

2019. 01. 11.

Tovább olvasom


Itt a Nagy Disznótoros- és Kolbászfesztivál Ajánló!

2019. 01. 03.

Tovább olvasom


Mézeskalács helyett: karácsonyi csokis-fahéjas kolbász

2018. 12. 19.

Tovább olvasom


Melyik írónk kedvence a citromos kolbász?

2018. 12. 09.

Tovább olvasom