gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Sajttorta fagyi – a nyár legjobb hűsítője az ANKARSRUM-mal!

2025. 06. 02.

Sajttorta fagyi – a nyár legjobb hűsítője az ANKARSRUM-mal!

Imádod a sajttortát, de a nagy nyári melegben túl töménynek érzed? Van egy szuper megoldásunk: készíts belőle fagylaltot! Ez a különleges sajttortás fagyi recept az ANKARSRUM receptkönyvéből származik, és garantáltan feldobja a nyári napokat.

 

Hozzávalók:

  • 4 tojás sárgája
  • 150 g cukor
  • 250 g tej
  • 150 g tejszín
  • 1 vaníliarúd
  • 50 ml áfonyalekvár
  • 100 g keksz
  • 2,5 g kardamom
  • 25 g vaj

 

Így készítsd el lépésről lépésre:

  • Tedd a fagyasztótálat a fagyasztóba legalább 20-24 órára, hogy -18 °C-ra hűljön le.
  • Keverd ki a tojássárgáját a cukorral, majd add hozzá a kikapart vaníliarúd belsejét.
  • Öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, majd robotgéppel alaposan keverd össze. Ezután tedd a masszát 30 percre a hűtőbe.
  • Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Morzsold össze a kekszet, keverd össze a kardamommal és a felkockázott vajjal. Gyorsan süsd aranybarnára 5 perc alatt.
  • Öntsd a hideg masszát az ANKARSRUM fagylaltkészítő tálba, és keverd 20-25 percig, amíg krémes állagot nem kapsz.
  • Öntsd a fagylaltot a formába rétegenként – egy adag fagyi, egy adag áfonyalekvár –, majd keverd össze a kardamomos, megpirított kekszmorzsával. A tetejére is szórj a kekszből.
  • Tedd a fagylaltot egy éjszakára a fagyasztóba, hogy megdermedjen.

 

ANKA tipp:

Tálaláskor szórd meg friss áfonyadarabokkal, hogy még frissebb, gyümölcsösebb legyen az élmény!