Sajttorta fagyi – a nyár legjobb hűsítője az ANKARSRUM-mal!
2025. 06. 02.
Imádod a sajttortát, de a nagy nyári melegben túl töménynek érzed? Van egy szuper megoldásunk: készíts belőle fagylaltot! Ez a különleges sajttortás fagyi recept az ANKARSRUM receptkönyvéből származik, és garantáltan feldobja a nyári napokat.
Hozzávalók:
- 4 tojás sárgája
- 150 g cukor
- 250 g tej
- 150 g tejszín
- 1 vaníliarúd
- 50 ml áfonyalekvár
- 100 g keksz
- 2,5 g kardamom
- 25 g vaj
Így készítsd el lépésről lépésre:
- Tedd a fagyasztótálat a fagyasztóba legalább 20-24 órára, hogy -18 °C-ra hűljön le.
- Keverd ki a tojássárgáját a cukorral, majd add hozzá a kikapart vaníliarúd belsejét.
- Öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, majd robotgéppel alaposan keverd össze. Ezután tedd a masszát 30 percre a hűtőbe.
- Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Morzsold össze a kekszet, keverd össze a kardamommal és a felkockázott vajjal. Gyorsan süsd aranybarnára 5 perc alatt.
- Öntsd a hideg masszát az ANKARSRUM fagylaltkészítő tálba, és keverd 20-25 percig, amíg krémes állagot nem kapsz.
- Öntsd a fagylaltot a formába rétegenként – egy adag fagyi, egy adag áfonyalekvár –, majd keverd össze a kardamomos, megpirított kekszmorzsával. A tetejére is szórj a kekszből.
- Tedd a fagylaltot egy éjszakára a fagyasztóba, hogy megdermedjen.
ANKA tipp:
Tálaláskor szórd meg friss áfonyadarabokkal, hogy még frissebb, gyümölcsösebb legyen az élmény!